Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lextorp, Apollofjärilen, Trollhättan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ofog barn/ungdom Hindrade beskjutning av fastighet, blev själv besjkuten.

Lextorp, Apollofjärilen, Trollhättan, Västra Götalands län

En man ser hur en grupp av ungdomar, 8-9 st uppenbarligen med vett och vilja skjuter raketer mm mot ett hus i Lextorp vid Apollofjärilen. När mannen försöker få dem att sluta så blir han själv beskjuten med raketer och smällare.

Ungomarna springer sedan från platsen.

Anmälaren vet att dessa raketer bla har träffat fönster mm men det verkar inte som att något gått sönder. Ungdomarna hade riggat upp ett rör som avskjutningramp.

Ingen verkar i nuläget blivit skadad, konstigt nog!  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samma fenomen förekommer nu i stort sett i hela regionen. Polisen kallas ständigt till larm om misstänkt skottlossning mm. Det visar sig oftast handla om ungdomar som på något sätt kommit över fyrverkeripjäser mm.

Denna typ av händelser kommer troligen att öka ju närmare vi kommer nyår. Risken för person och egedomskador är väldigt stor. Det finns även en risk att man inte kan få hjälp av polisen när man behöver det om polisen ständigt får åka på denna typ av larm.   

Kl 21.30 hade polisen i region väst fått in ca 30 larm som rör sk ofog/barn ungdom. De flesta av dessa rör farligt handhavande av raketer och smällare.   

   

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra