Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Örgryte, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot En man i 55-årsåldern anmäls två gånger under lördagen - för två olika brott.

Örgryte, Göteborg, Västra Götalands län

Vid nio-tiden på morgonen väcker 55-åringen allmänhetens uppmärksamhet när han skrikandes går runt med en cykel i närheten av Engelska kyrkan. När han sätter upp hakkors-märken på kyrkans dörrar larmas polis. Mannen tas med till polisstationen för förhör. En anmälan om hets mot folkgrupp skrivs och mannen försätts på fri fot vid 12-tiden.

Mannen tar sig då direkt till en adress i Örgryte där en kvinna bor. Kvinnan vill inte släppa in honom, utan larmar polis som för andra gången denna dag får göra en utryckning med anledning av 55-åringen. Mannen är inte kvar vid bostaden när polisen kommer. Däremot har han tejpat fast en död fågel utan huvud på kvinnans dörr. En anmälan om olaga hot upprättas.

Cykeln, som mannen sågs gå runt med tidigare under dagen, återfinns utanför kvinnans bostad. Den visar sig vara stulen och kan lämnas tillbaka till sin rättmätige ägare.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra