Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Djurgården, Gamla Ullevi, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Med anledning av fotbollsmatchen IFK Göteborg - Djurgården på Gamla Ullevi klockan 19.00 har polisen är särskild kommendering.

Djurgården, Gamla Ullevi, Göteborg, Västra Götalands län

Sidan kommer att uppdateras efter hand och eventuella frågor angående insatsen besvaras av presstalespersonen Thomas Fuxborg på 010-56 52957.

Idag bedriver vi kamerabevakning med drönare. Polisen är skyldiga att informera allmänheten att vi bedriver kamerabevakning och har satt upp skyltar runt arenaområdet samt på kamerabussen. se länk
https://polisen.se/lagar-och-regler/behandling-av-personuppgifter/kamerabevakning/

Uppdatering 17.20 

Allt är lugnt ute på stan inför matchen.

Uppdatering 19.05

Matchen är igång och det har varit lugnt på stan innan matchen. Några bengaler tändes på Djurgårdsläktaren innan matchen. 

Uppdatering 21.00

Matchen är slut och folk börjar lämna arenan.

Summering av insatsen

En mycket lugn tillställning och polisen upprättar två anmälningar gällande brott mot ordningslagen alternativt framkallande av fara för annan. Det blir en samlad anmälan gällande bengalerna som tändes på Djurgårdssidan och en samlad anmälan gällande bengalerna som tändes på IFK sidan. En person frihetsberövad misstänkt för att tänt en bengal inne på arenan.

Mest läst av andra