Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Älvsborg, Miljöförvaltningen, Arbetsförmedlingen, Skattemyndigheten, Alingsås, Borås, Dalsjöfors, Kinna, Skene, Ulricehamn, Lerum, Floda, Fristad, Bollebygd, Sandared, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Arbetsplatsinspektioner i olika delar av polisområde Älvsborg

Älvsborg, Miljöförvaltningen, Arbetsförmedlingen, Skattemyndigheten, Alingsås, Borås, Dalsjöfors, Kinna, Skene, Ulricehamn, Lerum, Floda, Fristad, Bollebygd, Sandared, Västra Götalands län

Polisen har haft en planlagd insats i vissa delar av polisområde Älvsborg under två dagar. Tillsammans med Arbetsmiljöverket och miljöförvaltningen, arbetsförmedlingen och Skattemyndigheten har polisen kontrollerat ett antal arbetsplatser. Insatsen avslutades klockan 18:00 idag, torsdag. Det som kontrollerats är bland annat att arbetsplatsen uppfyller arbetsmiljöreglerna och att personer som arbetar har rätt villkor och att de har rätt att arbeta i Sverige.

Vår målbild är att publicera statistik/resultat av insatsen under morgondagen, då detta först måste sammanställas innan det kommuniceras ut.


Uppdatering 2023-10-20, klockan 12:30

Sammanlagt har 75 arbetsplatsinspektioner gjorts under dessa två dagar. 40 av dessa har varit i lokalpolisområde (LPO) Alingsås, och 35 har varit i LPO Borås.

Orter som berörts av arbetsplatsinspektionerna
Borås, Dalsjöfors, Kinna/Skene , Ulricehamn, Lerum, Floda, Alingsås, Fristad, Bollebygd och Sandared har berörts av dessa inspektioner. Det kan av allmänheten ha noterats en ökad polisiär närvaro på dessa orter de senaste två dagarna med anledning av insatsen.

Resultat utifrån polisens uppdrag
Totalt har 10 personer omhändertagits enligt Utlänningslagen/Polislagen. En person har även misstänkts för narkotikabrott.

Övriga myndigheters/organisationers medverkan
De externa myndigheterna har varit med och utfärdat diverse böter till flera olika företag som på olika sätt brustit i sin verksamhet. De externa myndigheterna har även, bland annat, kommit med vissa krav som måste uppfyllas på vissa av arbetsplatserna, samt lagt förbud på viss utrustning. Även sanktioner har utfärdats. För frågor i övrigt kring de andra kring dessa åtgärder hänvisas till respektive myndighet/organisation.

Mest läst av andra