Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Götaland, Hindås Station, Göteborg, Hjällbo, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Götaland, Hindås Station, Göteborg, Hjällbo, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra götalands län, Västra Götalands län

Det har varit mycket fylla och bråk under kvällen och natten i Västra Götaland. Många anmälningar om misshandel. Preliminärt har ett 70-tal personer omhändertagits för fylleri, ordningsstörning eller annat under denna tid.

23.33 Hindås, misshandel
Vid Hindås Station har en man i 20-årsåldern blivit nedslagen av tre stycken unga män. Han svimmar av en kort stund men klarar sig med mindre skador som ses över av ambulanspersonalen. De tre misstänkta försvinner från platsen men två av dem kan ganska snart lokaliseras till en plats i närheten. De är i 18-årsåldern och grips för misshandel. Den tredje misstänkte är fortfarande på fri fot.

01.11 Göteborg, brand
I skogen vid Mossebergsskolan hörs en kraftig smäll/explosion och räddningstjänst och polis larmas till platsen. Det brinner i marken och nära någon trappa. Räddningstjänsten kan ganska snabbt släcka branden. Det är troligen en moped som på okänt sätt börjat brinna. Inga personskador.

02.08 Göteborg, grov misshandel
I Hjällbo har en man i 30-årsåldern rånad och avtvingad sina kläder förutom jackan och strumporna. Han har blivit lättare knivskuren i magen och även tvingad att simma i älven. Han förs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Rånet ska ha utförts av tre män som sedan lämnat platsen. Polisen har sökt med hund i området utan att finna någon.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.