Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Majorna, Emigrantvägen, Mölndal, Flöjelbergsgatan, Fjällnejlikan, Drottningtorget, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Thomas Fuxborg.

Göteborg, Majorna, Emigrantvägen, Mölndal, Flöjelbergsgatan, Fjällnejlikan, Drottningtorget, Västra Götalands län

22.32 Göteborg, brott mot vapenlagen.
En bil kontrolleras i Majorna och där påträffar patrullen ett vapen som förvarades i bilen. Samtliga personer i fordonet grips och körs till polisstationen för vidare förhör.

01.22 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på Emigrantvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Det råder ingen spridningsrisk och räddningstjänsten släcker elden. Bilen är helt utbrunnen och polis tar uppgifter för en anmälan. I skrivande stund oklart hur branden startat.’

02.04 Mölndal, inbrottsstöld.
Larm inkommer från ett företag på Flöjelbergsgatan varför väktare samt polis larmas till platsen. Tjuvarna har troligen använt ett fordon som de har backat in i en port för att sedan kunnat ta sig in. Tjuvarna har hunnit lämna platsen och det är lite oklart hur mycket de har fått med sig. Porten som de forcerat är helt inkörd och obrukbar. Det är ett IT-företag som haft påhälsning enligt uppgifter från platsen, ingen gripen.

02.44 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Två bilar brinner på Fjällnejlikan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Det råder stor spridningsrisk då det står andra bilar parkerade intill. Räddningstjänst släcker branden och patrullen tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

04.51 Göteborg, personrån.
En patrull patrullerar runt Drottningtorget och där åker man rakt in i ett personrån varför man kan gripa en person. Lite oklart hur det hela gått till men rånaren får åka med in till stationen för vidare utredning, en anmälan skrivs.
Uppdatering: En person vinkar till sig patrullen och pekar ut en misstänkt person som precis rånat honom på ett par Airpods. När patrullen kontrollerar den misstänkte personen så har han mycket riktigt ett par Airpods på sig. När han inte kan redogöra för hur han kommit över dessa samt att de inte kopplar upp mot hans mobiltelefon så grips mannen. Airpodsen kopplar däremot upp mot målsägandens telefon vilket gör att patrullen med säkerhet förstår att de precis blivit stulna.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.