Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Uddevalla, Hyggestråket, Göteborg, Lundby Hamngata, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Uddevalla, Hyggestråket, Göteborg, Lundby Hamngata, Västra Götalands län

Kl 22.27 Uddevalla, bilbrand
Räddningstjänst och polis kallas till Hyggestråket där det ska brinna i minst en bil. När man kommer till platsen har det brunnit i en bil och ytterligare en bil blir skadad. Mycket ungdomar på platsen. Bränderna släcks, inga kända personskador. Anmälan upprättas med rubricering skadegörelse genom brand. Ingen gripen.

Kl 22.32 Uddevalla, skadegörelse
En person larmar polisen pga  ett större ungdomsgäng kastat någon genom en ruta till hans bostad på Carl Roséns väg. Polis åker till platsen och de ser en möjlig koppling till ovan bilbrand som ägt rum i samma område. Dock lugnt på plats när polisen tar uppgifter för anmälan, skadegörelse. Ingen gripen.  

Kl 00.12 Göteborg, grov misshandel
Polis kallas till en restaurang vid Lundby Hamngata. Bråk på platsen och någon ska möjligen blivit knivskuren. En polispatrull befinner sig i närheten och är omgående på plats. På plats finner man en person med skador på en arm, troligen från kniv. Troligen lindriga, inga uppgifter om att någon ska har körts till sjukhus. Husrannsakan genomförd i restaurangen, en person grips. Den misstänkte, en man i 40-årsåldern körs till polishuset, hörs men släpps sedan efter förhör av åklagare. Han är fortfarande misstänkt för grov misshandel.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.