Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Ängås Gård, Västra Frölunda, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Ängås Gård, Västra Frölunda, Västra Götalands län

01:29 Göteborg, försök till mord + grovt vapenbrott: Flera samtal inkommer om misstänkt skottlossning i Ängås gård, Västra Frölunda. En större insats påbörjas och flera patruller rycker ut till platsen. Brottsplatsen lokaliseras till ett radhus, där ett flertal skotthål anträffas i fasaden. Ingen person har dock kommit till fysisk skada. Avspärrningar upprättas vid brottsplatsen och en teknisk undersökning har genomförts under natten. Polisen har även arbetat med informationsinhämtning, bland annat genom dörrknackning i närområdet. Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott. Den som har gjort observationer i samband med skottlossningen eller har upplysningar att lämna i ärendet, ombeds kontakta polisen på nummer 114 14.

03:04 Göteborg, drograttfylleri med mera: En patrull observerar en personbil som framförs vårdslöst vid E6 Falutorgsmotet och inleder ett efterföljande. Bilen vinglar kraftigt och plöjer genom en refug. Efter några minuter lyckas polisen få stopp på bilen och föraren, en man i 30-årsåldern, säkras. Han omhändertas i enlighet med lagen om berusade personer och tas med till stationen, där han även ska genomgå kroppsbesiktning samt höras. Mannen misstänks för ett flertal brott: Narkotikainnehav, drograttfylleri, grovt brott mot knivlagen samt vårdslöshet i trafik.


Polisområde Storgöteborg: Samtal inkommer om att två män misshandlar en kvinna i en trappuppgång till ett flerfamiljshus. Männen ska bland annat utdelat knytnävsslag och tagit stryptag på kvinnan. Polis åker till adressen och påträffar kvinnan skadad. Två män påträffas också. Båda grips, misstänka för misshandel.

Polisområde Fyrbodal, misshandel: Polisen larmas om att en man kastat sin fru nerför en stentrappa, med smärta i rygg och en arm som följd. Det framkommer även uppgifter om att mannen har misshandlat kvinnan vid flera andra tillfällen. Polis åker till adressen och mannen grips, misstänkt för misshandel.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra