Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats

Göteborg, Västra Götalands län

16:30 Göteborg, grovt vapenbrott med mera: Polisen få kännedom om att en person blivit hotad verbalt och med vapen av två anhöriga män i en bostad. Målsägande är inte längre kvar i bostaden. Insatsstyrkan kallas till platsen och går in i bostaden. Ingen av de misstänkta männen är dock på plats. En av dem, en man i 25-årsåldern, kommer självmant till adressen efter samtal med polisens förhandlare och grips, misstänkt för olaga hot. Den andre, en man i 20-årsåldern, grips utomhus och i närområdet av insatsstyrkan, misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Polisen har tagit vapen och misstänkt narkotika i beslag.

Polisområde Storgöteborg, våldtäkt: Polisen kontaktas med uppgifter om att en ung kvinna utsatts för en våldtäkt i en bil under lördagen. Kvinnan förs till sjukhus och hörs av polis. En misstänkt gärningsman lokaliseras och grips, misstänkt för grov våldtäkt. Han anhålls senare av åklagare. Bilen där brottet misstänks ha förövats tas i beslag.

Mest läst av andra