Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södra Biskopsgården, Köldgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Larm om skottlossning i Södra Biskopsgården. Två personer skottskadade.

Södra Biskopsgården, Köldgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen får via SOS in uppgifter om att det ska ha hörts skottlossning i området kring Köldgatan. Vittnesuppgifter talar om att man hör 5-7 skott i rad. Inledningsvis finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Ett flertal polispatruller larmas till platsen. På väg till platsen framkommer ytterligare uppgifter, tre personer uppges ha blivit beskjutna vid Köldgatan. Två uppges vara skadade, en person uppges vara skadad i benen och en har fått en rispa vid ryggen, ej in i kroppen. Inledningsvis är det något oklart om beskjutningen varit utomhus eller inomhus. Troligen har det varit en beskjutning via en entrédörr/till fastigheten och in i trapphuset.

Platsen spärras av. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Polisen inleder en insats på platsen tillsammans med flera ambulanser och läkarbil. Ingen uppges vara livshotande skadad. De två skadade kommer att köras till sjukhus för kontroll/undersökning.

I den lägenhet vin entrén som blivit beskjuten befann sig tre vuxna och en pojke när beskjutningen ägde rum. Minst en maskerad person uppges ha setts lämna platsen. Tekniker kommer att undersöka platsen för brottet som nu är avspärrad.

Polisen inleder en sk särskild händelse kl 20.18. Ingen gripen för närvarande. Dörrknackning kommer att genomföras i närområdet. Förundersökning inledd med rubricering försök till mord.

Uppdatering: Skottlossningen har genomförts genom entrédörren till en fastigheten. De beskjutna har troligen befunnit sig i trapphuset inte i en lägenhet.

Polisen kommer under natten att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen. Sammanställning av förhör med de personer som blev beskjutna och de vittnesmål som lämnats. Ärendet kommer därefter att föredras för åklagare.

Polisen kommer inte att kunna lämna någon ytterligare information kring den pågående förundersökningen under natten, anledningen är att åklagaren har då tagit över som förundersökningsledare och även informationsansvaret.   

Polisen önskar få in vittnesuppgifter kring händelsen, ring 114 14

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra