Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kallebäck, Smörgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering gällande försök till mord, Kallebäck 2022-07-22

Kallebäck, Smörgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Arbete har pågått under natten i Kallebäck, området Smörgatan, där en man under fredagskvällen blev skjuten. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han fortsatt vårdas. Hans skadeläge är inte allvarligt. Polisen känner till mannen sedan tidigare. 

En förundersökning gällande försök till mord pågår. Ett omfattande utredningsarbete har gjorts under natten, och det kommer nu att fortsätta.  

Under kvällen påbörjades dörrknackning i området för informationsinhämtning och eventuella iakttagelser, och det arbetet kommer troligtvis att fortsätta under dagen. Polis kommer även att undersöka om det finns några övervakningsfilmer från området.

De avspärrade plasterna undersöktes under natten av polisens kriminaltekniker, och fynd har gjorts som tagits i beslag. Beslagen är en viktig del i den kartläggning som polisen  gör för att klargöra händelseförloppet på platsen. Samtliga avspärrningar är nu hävda.

Polisen har i nuläget inget tydligt motiv till skjutningen. Den skottskadade mannen är förhörd, och nya förhör kommer att hållas med honom. Det finns ingen misstänkt för händelsen och ingen person är frihetsberövad. 

Polisen är fortsatt angelägen om iakttagelser och tips som kan leda utredningen framåt. Dessa tas tacksamt emot via polisens växel 114 14 eller via tipslänk på polisen.se

Mest läst av andra