Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skaraborg, Skövde, Lidköping, Grästorp, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering gällande den försvunna kvinnan i Grästorp.

Skaraborg, Skövde, Lidköping, Grästorp, Västra Götalands län

Tidigt på morgonen den 14 februari anmäldes en ung kvinna försvunnen i Grästorp. En stor sökinsats med polis och frivilliga inleddes i området men dessvärre utan resultat. Efter att aktuella sökområden genomsökts har sökinsatsen avslutats. Om det kommer in nya tips eller sökområden kommer sökinsatsen att återupptas.

Polisen i Skaraborg har en fortsatt hög närvaro i syfte att öka tryggheten i området och vara tillgängliga för den som skulle vilja ha kontakt med polisen. Polisen välkomnar den som har något att berätta som kan hjälpa polisen i utredningen, eller att finna den försvunna kvinnan.

En man är häktad misstänt för människorov. Åklagare i ärendet är Lars Johansson i Skövde. En särskild sammansatt polisiär utredningsgrupp har satts samman i Lidköping. I utredningen arbetar man med sedvanligt polisarbete som att följa upp tips, hålla förhör och göra tekniska analyser.

Polisen kommer att montera upp kameror i Grästorp med anledning av brott eller hot som kan riktas mot den misstänkte. Syftet är att förebygga brott.