Ovanliga och underliga händelser från Polisen 2020

Postat

2020 bjöd som varje år på en mängd knasiga, tokiga, underliga och ovanliga händelser som Polisen rapporterat in.

Brottsplatskartans favoriter från 2020 kommer här!

Ekorren som ingen trodde fanns... Kanske det mest roliga och knasiga och mest omskrivna händelsen under 2020 är den om den här ekorren....

Det är nämligen en patient på en vårdinrättning som får syn på en ekorre. Men ingen i personalen tror på hen. Kanske för att det är en psykiatrisk vårdinrättning som patienten befinner sig på! Hursomhelst så tror personalen på patienten tillslut. Och rådet de får är att kontakta Kottecentralen. Och nu börjar folk tvivla på om Polisen skämtar för de blir tvungna att skriva ett förtydligande där de skriver att kottecentralen faktiskt är lika verklig som ekorren! Läs hela händelsenotisen och ge Kottecentralen en lajk på Facebook efteråt!

En halvmil lång sträng av någon slags äcklig smet kör en stackars upprörd bilist in i på riksväg 50. Urjk!

En man sitter på en bänk utanför en skola. Det låter läskigt först, det rör sig nämligen om en man som sitter utanför en förskola och har dessutom gjort det under en lång tid. Skum filur med onda avsikter? Nejdå! "I de initiala uppgifterna uppgavs det att mannen hade suttit på parkbänken under flera timmar. När polisen pratade med mannen visade det sig att han satt och spelade ett spel på sin mobiltelefon." Puh! Ingen tok utan bara en man som spelade på sin mobil!

Mer fint än knasigt kanske. En person som tagit en vara i en butik får dåligt samvete och kommer tillbaka med varan till butiken.

Mannen som brände ner en bastu på en ö drack nog mer än en folköl ???? En bastu blir helt utbrunnen på en ö i Lilla Aspen. På ön finns en ensam man som inte har kunnat höras om händelsen på grund av berusning.

Flera patruller skickas till en lägenhet i Gävle där det hörs dunsar och skrik. Bråk? Nej nej – ryggskott!

Två personer vägrar lämna en biltvätt i vilken de kört in och satt sig för att sova. De är nu gripna för annan brottslighet.

En kvinna som på oklart sätt tagit sig in i en klädcontainer i Hammarbyhamnen kan inte ta sig ut och har påkallat hjälp från allmänhet.

Nytt för i år verkar vara sparkcyklar som används som tillhyggen. Till exempel för att krossa fönster eller för att slå sönder bilar.

Flera personer ringer polisen gällande en aggresiv kråka som attackerar folk på Rosenlundsgatan på Södermalm. En person fick dessutom uppsöka sjukhus!

I Kungsängen åker ungdomar runt på en crossmoped och sprutar skum från en brandsläckare på förbipasserande. Utan hjälm dessutom!

En slug älg röjde runt i ett hus och lyckades dessutom smita därifrån innan polisen kom.

På länsväg 583 dansar en ungdom på taket på en minibuss. Oväntat tyckte nog inringarna. Men allt verkar gått bra iaf som tur är.

I Uppsala hoppar ett rådjur från en bro och landar på en bil. Oväntat. Och tragiskt; rådjuret dog på platsen.

En man med rullator glider långsamt fram på E4 i höjd med Häggvik. Låter inte som att det fordonet har rätt hastighet för en motorväg. Vilken även polisen verkar tyckt som åkte till platsen för att hitta mannen. Enligt Mitti så var mannen dock spårlöst försvunnen.

I centrala Stockholm uppträder en kvinna störande och häller öl på folk. Oartigt kanske polisen tyckte som omhändertog kvinnan för tillnyktring.

Ett skrivbord som ligger på Nynäsvägen orsakar en del inbromsningar.

En kvinna i Frescati klädde av sig vissa kläder och tog på sig andra?!

En liten folksamling spelade andlig musik och höll tal i sådan omfattning att boende klagade på att detta störde omgivningen.

Tidigare års listor

Sugen på att läsa om ännu fler underliga, ovanliga och knasiga händelser så finns tidigare års inlägg:

Vi har säkert missat flera händelser som platsar på den här listan. Tipsa oss gärna om du har en händelse som vi borde ta med!

Följ oss på Facebook så missar du inte när vi postar nästa års lista! :)