Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stora Tuna, Tuna Kyrka, Islingby, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld

Två personer är misstänkta för stöld av fyrhjulingar.

Stora Tuna, Tuna Kyrka, Islingby, Borlänge, Dalarnas län

En polispatrull ser två stycken fyrhjulingar, som körs av två män, i höjd med Stora Tuna kyrka tidigt på lördagsmorgonen.

Patrullen reagerar på att man är ute och kör fyrhjulingar så tidigt på morgonen inne i stan och försöker stoppa de båda fordonen men männen väljer att inte stanna på polismans tecken och kör ifrån polispatrullen som kör efter dem men avbryter förföljandet efter en kort stund.

Eftersom det är nysnö kan patrullen lätt följa spåren efter fyrhjulingarna. Spåren leder till slut upp mot Islingby och ut på en grusväg nordost och Islingby där patrullen ser att hjulspåren går ut i skogen.

Patrullen följer spåren till fots och ser först en man som snabbt kan fångas in av en av poliserna. Därefter får polisen springa en bra bit efter den andra mannen som till slut kan frihetsberövas.

De båda fyrhjulingarna blev tagna i beslag som misstänkt stöldgods och de båda männen, en född -82 och en född -88, blev förda till polishuset. Efter förhör beslutade en åklagare att de båda skulle bli fortsatt anhållna.

Mannen som är född -88 släpptes fri under söndagen medan mannen som är född -82 är fortsatt frihetsberövad.

Mest läst av andra