Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Runn, Torsång, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sjölagen Nedan följer en sammanställning av sjöpolisens arbete under midsommarhelgen

Runn, Torsång, Dalarnas län

Mellan den 22 till 24 juni hade sjöpolisen en insats i sjön Runn samt älven i Torsång. Midsommarhelgen bjöd på bra väder och det var en hel del rörelse i vattendragen. Merparten skötte sig utan några konstigheter men flera personer blev också misstänkta för olika brott.

Vid älven i Torsång fick tre vattenskoterförare böter för att ha färdats på vattnet i alldeles för hög hastighet. Ytterligare en förare kontrollerades varvid det framkom att personen hade skulder till ett sexsiffrigt belopp. Kontakt togs med Kronofogden för att få till en utmätning av vattenskotern, men ägaren kunde slutligen betala av hela skulden på plats.

Fyra sjöfyllerier rapporterades in under dagarna. Vid ett av fallen färdades en man med sina barn i en båt när de kontrollerades. Mannen, som också var förare av båten, blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Resultatet uppmättes till 0,72 promille. Samtidigt gjordes även en orosanmälan till socialtjänsten (SOL 14 §).

Resultatet i siffror:

Sjöfylleri 4

Antal upprättade anmälningar 4

Antal beslag 4

Antal förhör 4

Hastighetsböter 3

Orosanmälan till socialtjänsten 1

Kontroll av fester på öar som allmänhet störts av 2

Ärenden med Kronofogden 1

På länkarna nedan kan ni läsa mer om vad de olika rubriceringarna betyder och vilka lagar som gäller för sjötrafik.

Mest läst av andra