Karta som med röd fyrkant ramar in Stockåkersvägen, Hudiksvall, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Efterlyst person En man avviker från psyket två gånger och måste hämtas av polis.

Stockåkersvägen, Hudiksvall, Gävleborgs län

Trots att det bara är nio grader varmt ute rör sig en man i 30-årsåldern på Stockåkersvägen i Hudiksvall iklädd enbart kalsonger. En kvinna möter mannen och kontaktar polisen. Mannen visar sig ha omhändertagits på onsdagen för psykiatrisk tvångsvård men har rymt från psyket och är nu efterlyst.

Mannen transporteras tillbaka till psyket, men där blir han inte långvarig utan bara omkring 10 minuter efter att sjukvården tagit över mannen rymmer han via en olåst dörr och blir ånyo efterlyst.

Först vid 16-tiden på eftermiddagen dyker mannen upp på nytt. Då hör en ny anmälare av sig till polisen. Anmälaren har hittat mannen iklädd kriminalvårdens kläder i några hagar väster om E4 i höjd med Hudiksvall. Enligt anmälaren ger mannen ett förvirrat intryck.
Innan polis hunnit fram försvinner den mannen ut i skogen.
Flera patruller inklusive hund blir involverade i sökandet. När mannen påträffas i skogen är han inte alls intresserad av att följa med polisen och försöker både springa iväg och gör olika slags utfall mot poliserna. Till slut används pepparspray för att få kontroll på mannen på ett säkert sätt.

Mest läst av andra