Stöld/inbrott Under eftermiddagen och kvällen den 23 juni skedde tre inbrott i bostäder i Gävletrakten.

Hamrånge, Skogmursvägen, Myrbackavändan, Gävle, Gävleborgs län

Ett inbrott inträffade i Hamrånge på Lötkällsvägen och anmäldes till polisen klockan 15:02. Målsägaren skulle återkomma med vad som saknades i bostaden. Det fanns tydlig brytmärken på ett fönster.

Klockan 16:24 anmälde man ett inbrott i bostad på Skogmursvägen. Man hade även i det fallet bruttit upp ett fönster. Ur den bostaden tillgrep man kontanter.

Klockan 17:29 anmälde man från Myrbackavändan att man haft inbrott i bostad. Vid det tillfället bröt man upp en altandörr och tillgrep smycken.

Alla brottsplatserna undersöktes av polisens tekniker för att söka spår. 

Polisen kommer att söka efter spår som ev vissar på att det är samma gärningspersoner vid inbrotten.

Polisen uppmanar alla att vara extra vaksamma i bostadsområden under de kommande månaderna när många ev. reser bort eller lämnar sin bostad av olika andledningar. Det är inte ovanligt att inbrotten sker när det är ljust ute.

Man ska vara vaksam på fordon och personer man inte känner igen i sitt närområde. Ser man något pågående misstänkt då ringer man 112 och har man tips så ringer man 114 14. Man kan även maila tips till polisen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra