Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södra Skeppsbron, Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka

Bil har kört över kajkanten vid Södra Skeppsbron, en person har man plockat upp ur vattnet. Oklar om det fanns fler personer i bilen.

Södra Skeppsbron, Gävle, Gävleborgs län

Räddningstjänsten har kallat in dykare som ska söka igenom bilen där den ligger.

Allt tyder på att föraren har hamnt i ett akut sjukdomsfall.

Komplettering klockan 13:00

När polisen fick en tydligare bild av vad som hade inträffat vid olyckan så framträde det att det har funnits flera vardagshjältar som har gjort ett mycket bra och rådigt ingripande. Med största sannolikhet räddade de livet på mannen i bilen.

En man i 30-års ålder hoppade i vattnet när han såg vad som hade hänt. I vattnet konstaterade han att han var i behov av en kniv. Kniven fick han av en pojk i 15-års ålder som stod och fiskade. Med kniven i hand simmade mannen mot bilen och krossade sidorutan. Inne i bilen fick han skära bort krockkudden som hade utlösts och därefter så skar han av bilbältet för att få ut mannen.

För att få ut mannen ur bilen behövde 30-åringen hjälp i vattnet och det fick han av en kvinna som också hade hoppat i vattnet när hon såg vad som inträffade. Tillsammans fick de ut den skadade mannen och han fördes i säkerhet.

Polisen vill framföra ett stort tack till alla personer som hjälpte den skadade mannen att komma i säkerhet innan bilen sjönk.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Anhöriga är underrättad om olyckan.

Händelsen rapporteras som trafikolycka utan misstanke om brott.

Mest läst av andra