Karta som visar ungefär var händelsen Våld/hot mot tjänsteman: I samband med omhändertagandet av en berusad man lyckades denne bita en av poliserna och skalla den andre. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman I samband med omhändertagandet av en berusad man lyckades denne bita en av poliserna och skalla den andre.

Tallåsen, Orsa, Gävleborgs län

Polisen larmades till området tallåsen i Orsa där en man som uppfattades som berusad gick omkring och ryckte i dörrar och sparkade på saker i omgivningen.

Då en polispatrull anlände omhändertog den stökige mannen p.g.a. dennes berusning. Han belades med handfängsel. Då han skulle sättas in i polisbilen lyckades han bita den ene av poliserna. Efter att de lyckats få in mannen på plats i polisbilen fortsatte han stöka och lyckades skalla den andre polisen på sidan av dennes huvud. Ingen av poliserna skadades allvarligt.

Då mannen förts till polisens arrestavdelning lyckade han riva en arrestvakt på ena handen så att ett blödande sår uppstod.

Mannen kom att må så pass dåligt inne i arrestavdelning att han fördes till sjukhus för tillnyktring och vård.

Det har tidigare angivits att mannen, som är misstänkt för våld mot tjänsteman i tre fall, greps vilket visat sig felaktigt. Han omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och kommer således inte vara frihetsberövad under den fortsatt utredningen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra