Karta som med röd fyrkant ramar in Åkersjön, Krokom, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Ansätten, Föllingebygden, lavin som gått

Åkersjön, Krokom, Jämtlands län

Enligt preliminära uppgifter har ingen dragits med i den 150-200 m breda lavinen. Lavinen har åkt ca 300 m ner längs fjället.

Anmälaren är i ett sällskap med sex skotrar/skoterförare och ingen av dessa saknas eller är skadad. Anmälaren och hennes sällskap stod stilla när lavinen löste ut.

Lavinen har utlösts av två andra skoterförare som fortsatte mot Åkersjön utan att stanna.

I det osäkra läge som råder så beslutar polisens vakthavande befäl om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO) och fjällräddare, lavinhundar och helikopter larmas till platsen. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 14:37

Första fjällräddare är på plats. Polisens helikopter som hämtat två hundförare med lavinhundar beräknas vara på plats vid 14:45-tiden. Fortfarande finns inga uppgifter om att någon saknas/har dragits med i lavinen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra