Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östersund, Torvalla, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet samt sammanfattning av polisens arbete under cruising i Bräcke.

Östersund, Torvalla, Jämtlands län

Klockan 00-07, en person har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, en av dem blev därefter omhändertagen för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:19 Rattfylleri, Östersund
Uppgifter inkommer om misstänkt rattfylleri på länsväg 605 i Torvalla. Polis åker ut och anträffar bilen. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. En anmälan gällande rattfylleri ska upprättas.

Sammanfattning av polisens arbete under cruisingen i Bräcke

Under cruisingen jobbade polisen med ordningshållning och trafiksäkerhet. Stämningen bland deltagare och besökare beskrivs som god. Poliserna som arbetade upplevde att det överlag var väldigt god ordning under tillställningen.

En person omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Två anmälningar gällande misshandel och en gällande skadegörelse upprättades. I övrigt så utfärdades ordningsböter bland annat gällande förseelse mot alkoholförbud genom förtäring samt trafikrelaterade förseelser, som exempelvis åstadkommande av onödigt buller med motordrivet fordon.

Polisen samverkade med socialtjänsten och nattvandrare från olika föreningar runt om i Bräcke. Poliserna som arbetade under cruisingen understryker hur viktiga de två aktörerna är för polisen när arrangemang anordnas – särskilt när det finns många unga människor på plats, vilket var fallet igår.

Ett medskick till vårdnadshavare gällande kommande arrangemang i sommar är att ta ansvar för dina barn och ungdomar. Ha en dialog med dem och håll koll på var de är, vilka de är med och vad de gör. Var också tillgänglig så du kan nås av exempelvis polis eller sjukvård om det skulle behövas.

Poliserna som arbetade under gårdagen framhåller det positiva i att det fanns en del föräldrar på plats, nattvandrarnas/socialtjänstens insats samt att det var lite nedskräpning på plats.

Händelsekarta

Laddar karta...