Karta som med röd fyrkant ramar in Jämtland, Lillhärdal, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skadegörelse Grov skadegörelse samt stöld

Jämtland, Lillhärdal, Jämtlands län

Polisen i Jämtland har under natten kallats till en brottsplats söder om Lillhärdal.

Under helgen har ett okänt antal gärningsmän tagit sig in på en arbetsplats. Där har man brutit sig in i container och på så sätt kommit åt nycklar till arbetsfordon.

Gärningsmännen har därefter kört in en hjullastare in i en barack så att denna gått sönder samt en dumper hade man kört in i ett betongfundament.

Gärningsmännen har också tillgripit en farmartank på 3 kubik.

Anmälaren uppskattar initialt skadorna till ca 500 tusen kronor.

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse samt stöld samt genomfört en omfattande brottsplatsundersökning där vissa spår har kunnat säkras.

Polisen önskar att personer som har gjort iakttagelser eller har kännedom om händelsen kontaktar polisen i Jämtland. Brottet har troligen skett under helgen.

Uppdatering klockan 07:00 av Maria Linné, RLC-kommunikatör: Utöver ovanstående ärende har också två viltolyckor inträffat i Jämtlands län under sen kväll och natt. En i Näskott, Krokoms kommun och en i Svenstavik, Bergs kommun. Inga personskador har uppkommit.

Mest läst av andra