Karta som visar ungefär var händelsen Trafikbrott: Kontrollplats Häggenås, lastbilar kontrollerade av polis inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Kontrollplats Häggenås, lastbilar kontrollerade av polis

Häggenås, Vila, Östersund, Jämtlands län

Två lastbilsekipage har under eftermiddagen och kvällen stoppats för kontroll. I båda fallen har det visat sig att chaufförerna tagit sin normala veckovila i lastbilarna, vilket inte är tillåtet.

"En sådan vila ska tas i lämplig och könsanpassad inkvartering med lämpliga sovmöjligheter och sanitära inrättningar. Eventuella kostnader som uppstår i samband med en sådan inkvartering ska betalas av arbetsgivaren", står att läsa på Transportstyrelsens hemsida.

De aktuella företagen, som kommer från olika Europeiska länder, har blivit belagda att betala 20000 kronor i sanktionsavgifter för att förarna ska få fortsätta köra. I ena fallet har företaget betalat, i andra fallet har företaget inte betalat och lastbilen står därför parkerad med hjullås och får inte köras vidare förrän avgiften är betald.

Mest läst av andra