Karta som med röd fyrkant ramar in Ångsta, Östersund, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Två anmälningar om viltolyckor under morgonen.

Ångsta, Östersund, Jämtlands län

Vid 08-tiden krockade en bilist med ett rådjur. Inga personskador, men rådjuret dog i olyckan.

Vid 08:30-tiden får polisen samtal om ett dött rådjur som ligger på en väg höjd med Ångsta. Olyckan är ännu inte anmäld till polisen.

Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. Du måste göra en anmälan till polisen även om djuret du sammanstött med inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Uppdatering 11:00
Vid 10-tiden får polisen samtal om ett tåg som krockat med två rådjur i Ångsta. Rådjuren dog i samband med olyckan. Ett tredje rådjur har i samband med olyckan hoppat över ett stängsel vid en viadukt och landat på en väg. Rådjuret dog i samband med detta. Olyckan är densamma som den som anmäldes vid 08:30-tiden.

Mest läst av andra