Karta som med röd fyrkant ramar in Bankeryd, Vaggeryd, Huskvarna, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Fyra fall av bedrägerier - äldre personer utsatta av bedragare.

Bankeryd, Vaggeryd, Huskvarna, Jönköpings län

16:46 Polis larmades till en adress i Bankeryd med anledning av ett åldringsbrott. En kvinna i 90-årsåldern hade under onsdagseftermiddagen blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren hade sagt att en person från säkerhetsavdelningen skulle komma hem till henne för att hämta hennes smycken för förvaring. Bedragaren hade också bett damen lägga alla smycken i en påse. En stund senare kom också en man och knackade på kvinnans bostad. Han tog påsen med smyckena och försvann. Polis har varit till platsen och en anmälan om åldringsbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

17:30 Polis larmades till en adress i Vaggeryd med anledning av ett åldringsbrott. En kvinna i 70-årsåldern hade fått ett sms från ett telefonbolag om att en beställning gjorts i hennes namn. Damen ringde då upp numret som sms:et skickades från. Personen som svarade, alltså bedragaren, sa då att kvinnan beställt en telefon. Om det inte stämde så skulle kvinnan kopplas till en säkerhetstjänst på en bank för att spärra köpet. I samband med detta ska damen ha uppgett sitt kontonummer och använt sitt bank-ID. 9 000 kronor ska ha försvunnit. Polis har varit på plats och en anmälan om bedrägeri kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

18:19 Polis larmades till en adress i centrala Huskvarna med anledning av ett åldringsbrott. En kvinna i 90-årsåldern hade vid 14/15-tiden på onsdagen fått ett samtal från en bedragare. Bedragaren hade efter samtalet kommit hem till kvinnan och fått henne att lämna ut smycken. Polis är på plats för att skriva en anmälan om bedrägeri/åldringsbrott. 

19:24 Polis larmades till en adress i Vättersnäs, Jönköping, med anledning av ett åldringsbrott. En man i 85-årsåldern ska ha blivit uppringd av en bedragare som utgett sig för att komma från sjukvården. Bedragaren ska ha bett om att få den äldre herrens kontonummer inför ett besök inom vården nästa vecka. Den äldre mannen ska också, efter viss övertalning, ha lämnat ut bankuppgifter och ett sexsiffrigt belopp ska ha försvunnit. Polis är på plats för att skriva en anmälan om bedrägeri/åldringsbrott.

Polisen vill med anledning av detta uppmana anhöriga att prata med sina äldre släktingar. Det är viktigt att förebygga brott och försvåra för tjuven. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra