Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gnosjö, Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Polisen varnar för misstänkt falska försäljare.

Gnosjö, Värnamo, Jönköpings län

De senaste veckorna har det skett villainbrott i Gnosjö och Värnamo där vi även fått in uppgifter om misstänkt falska larmförsäljare. "Försäljarna" ska enligt uppgifter innan inbrotten skett knackat på och ställt ingångna frågor om befintliga larm och säkerhetsförutsättningar i de aktuella bostäderna.

Vi har i nuläget inget fall där man helt och hållet kunnat konstatera att samma personer är involverade i de olika händelserna. Polisen kan dock efter att man fått in flertalet uppgifter om detta, inte utesluta att det finns ett samband.

Berätta inte om ert hushålls säkerhetsåtgärder för obekanta personer, även om de säger sig komma från ett seriöst bolag. Visitkort med kända företagsnamn är lätta att förfalska, så begär att få kontrollringa på nummer ni själva söker fram. Detta för att säkerställa att försäljare, och andra som kommer hem till er och erbjuder tjänster eller varor, är "äkta". 

Oavsett vilken tjänst du erbjuds hemma – försäkra dig alltid om att den som besöker din bostad är den de utger sig för att vara. 

Vi tar gärna emot tips om misstänkt aktivitet på 114 14 eller polisen.se. Vid pågående brott – ring alltid 112.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...