Drabbad av inbrott? Besök vår sida om inbrott för att få tips och råd.

Övrigt En person uppges vara skadad i Råslätt, polisen utreder.

Råslätt, Jönköpings län

08.08 polisen fick samtal via SOS om att en person ska vara skadad på en bostadsadress i Råslätt. Den drabbade ska befinna sig i en bostad. Vad som ska ha hänt är än så länge oklart.

08.09 polisen är på väg till Råslätt för att  söka efter den drabbade och ta reda på vad som hänt.

08.35 en skadad person är anträffad i en bostad på Havsörnsgatan. Skadeläget är oklart och den drabbade förs till sjukhus med ambulans.

08.50 polisen har spärrat av ett område på Havsörnsgatan och en förundersökning om försök till mord har inletts.

09.10 den drabbade är en man, han ringde själv till polisen och polisen har kunna tala med honom. Polisen kommer så fort det är möjligt med tanke på vårdbehovet att hålla fortsatta förhör med honom för att bringa klarhet i vad som hänt.

09.30 polisen arbetar nu med att hålla förhör med personer i närheten av det avspärrade området. Flera poliser arbetar också med att knacka dörr på Havsörnsgatan för att om möjligt samla in vittnesuppgifter om vad som har hänt. Polisens kriminaltekniker kommer att genomföra undersökningar för att om möjligt samla in information till nytta för utredningen.

09.55 av det som hittills framkommit tyder det mesta på att den drabbade mannen har en skottskada. Hur den har uppkommit råder det än så länge oklarhet om.

11.15 polisens utredning bedrivs fortfarande med stor intensitet. Med det som hittills har framkommit i utredningen som grund har nu brottsrubriceringen ändrats till grovt vapenbrott. Den skadade mannen är skäligen misstänkt för grovt vapenbrott.

12.05 förtydligande: brottsrubringen försök till mord kvarstår och grovt vapenbrott är en brottsrubricering som tillkommit. När det gäller den första brottsrubriceringen försök till mord finns ingen misstänkt.

12.24 polisen har gjort vissa fynd under den kriminaltekniska undersökningen som än så länge har genomfört. Den är alltså inte klar. Ett fynd som gjorts är ett vapenfynd och det är det som ligger till grund för brottsrubriceringen grovt vapenbrott.

12.37 all avspärrning, förutom av den aktuella lägenheten, är nu hävd.

Polisen söker tips

Polisen vill nu ha in uppgifter från området runt Havörnsgatan 159. Det är av intresse om man sett någon person eller personer röra sig i det aktuella trapphuset under natten och morgonen. Larmet kom vid 8-tiden och polisen vill ha in iakttagelser både före och efter händelsen. Det är även intressant om personer eller fordon har setts utanför fastigheten. Tips kan lämnas på telefon 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra