Karta som med röd fyrkant ramar in Värnamo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisinsats mot man i lägenhet.

Värnamo, Jönköpings län

11.05 Polisen larmades till ett flerfamiljsfamiljshus i Värnamo med anledning av att en man uttryckt att han inte mådde bra och verkade behöva hjälp. Polisen fick kontakt med mannen som uppgav att han hade för avsikt att ta sitt eget liv och att han hade vapen i sin lägenhet. Polisen beordrade en större mängd resurser till platsen med anledning av det mannen hade sagt. Målet var att få mannen att komma ut frivilligt utan att skada sig själv eller någon annan.

Under eftermiddagen har polisens förhandlare varit på plats för att få kontakt med mannen och övertala honom att komma ut ur sin bostad.

Klockan 15:30 kom mannen ut frivilligt och han greps på platsen.

Mannen är nu förd till polisstationen. Ingen person har kommit till fysisk skada under insatsen. Närboende personer har fått lämna sina bostäder men kan nu återvända.

Mannen misstänks initialt för olaga hot. Inga vapen anträffades i bostaden.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra