Karta som med röd fyrkant ramar in Gislaved, Jönköping, Råslätt, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Gislaved, Jönköping, Råslätt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 80-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits, tio personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

23.57 Övrigt, Gislaved
Polis larmades till Gislaved där en person utsatts för ett grovt våldsbrott. En målsägande har förts till sjukhus, personen ska vara allvarligt men inte livshotande skadad. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet. I övrigt har polisen i nuläget inga uppgifter att lämna kring händelsen, på grund av pågående förundersökning.

Uppdatering kl 13.00: En förundersökning om försök till mord har inletts. Under natten och förmiddagen har polisen spärrat av brottsplatsen, som är utomhus i området Trasten i Gislaved, och genomfört en teknisk undersökning. Man har också varit på plats med hundpatruller och knackat dörr i området för att undersöka om det finns eventuella vittnen. Målsäganden vårdas fortsatt på sjukhus för allvarliga men ej livshotande skador. Det finns fortsatt ingen frihetsberövad. Ärendet leds nu av åklagare och eventuella frågor hänvisas därför dit.

02.51 Misshandel, Jönköping
Polis larmades till Råslätt, Jönköping, där en person blivit utsatt för en misshandel. På plats påträffade patrullen både målsäganden och en misstänkt gärningsperson. Den misstänkte var drogpåverkad och togs därför med enligt Lob för tillnyktring, det är en man i 25-årsåldern som i nuläget är misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen har inga uppgifter om att målsäganden ska vara allvarligt skadad.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra