Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Östra Allégatan, Skillingaryd, Margretelundsvägen, Värnamo, Jönköpings län

07.54 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, 14 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.26 Polisen fick samtal om att en bilist hade kört in och krockat i en carport på Östra Allégatan i Skillingaryd. Föraren av bilen valde sedan att köra från platsen. Ingringaren berättade att två bilar, en båt och själva carporten hade skadats vid händelsen. Polisen fick uppgifter om var mannen hade åkt och han hittades i anslutning till en bostad där han omhändertogs av polisen. Mannen, som är i 40-årsåldern fördes till sjukhus för blodprovstagning och därefter till polisarresten för tillnyktring. Han är nu misstänkt för rattfylleri och smitning från trafikolycka. Han kommer att förhöras när han nyktrat till.

00.54 polisen fick samtal om att en bilist hade kört in i en grind eller port på Margretelundsvägen i Värnamo. Inringaren misstänkte att föraren kunde vara påverkad. Polisen åkte till platsen och vid en kontroll av föraren uppstod misstanke om rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Grinden befanns vara sönderkörd och stod helt öppen. Bilföraren, en man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat en del fall av bråk med påverkade personer och något fall av misshandel som inte har lett till allvarliga konsekvenser eller frihetsberövande.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Bilister påminns om halkrisken som råder just nu. använd vinterdäck och anpassa hastigheten till rådande väglag.

Mest läst av andra