Våldtäkt Kvinna utsatt för misstänkt våldtäkt, en man gripen.

Eksjö, Jönköpings län

Polisen har under kvällen arbetat med en misstänkt våldtäkt. En yngre kvinna kontaktade polisen och berättade att hon hade blivit utsatt för en våldtäkt tidigare under dagen. Polisen åkte till kvinnan och började utreda vad som hänt.

Kvinnan har berättat att hon varit i en bostad tillsammans med mannen och att han då ska ha utsatt henne för handlingar som polisen rubricerar som våldtäkt. Förhör har hållits med kvinnan och hon har också fått skjuts till sjukvården där hon har undersökts och vårdats.

Polisen tog kontakt med en jouråklagare som fattade beslut om att anhålla den misstänkte mannen i hans frånvaro, samt att polisen skulle genomföra husrannsakan i den bostad där brottet ska ha ägt rum. Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning i bostaden. Föremål har tagits i beslag för att säkra bevisning för utredningen.

Den misstänkte mannen har anträffats, gripits och kommer nu att förhöras varefter åklagaren kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Några närmare uppgifter om de inblandade eller om ärendet kommer inte att lämnas av polisen.

Mest läst av andra