Karta som med röd fyrkant ramar in Fagerhult, Långemåla, Kalmar, Högsby, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöldmisstänkt man gripen i terrängen.

Fagerhult, Långemåla, Kalmar, Högsby, Kalmar län

Strax innan midnatt mot måndagen får polisen larm om en pågående stöld i Fagerhult. Gärningsmannen har tagit sig in i flera husvagnar och kontainrar för att sedan lämna platsen i en personbil, vars registreringsnummer observerades av ett vittne.

Vid 02:40 får polispatrull syn på den aktuella personbilen i Långemåla och försöker slå stopp på den. Istället kör bilen från patrullen och ett efterföljande inleds. Färden går i riktning mot Kalmar och från den flyende bilen kastas saker mot polisbilen såsom flaskor, brinnande föremål och fotanglar.

Omkring 03:45 tar färden slut då både personbilen och polisbilen kör av vägen. Föraren lämnar platsen till fots och polis söker efter honom med hund. Han anträffas i terrängen vid 05:30-tiden och förs med ambulans till sjukhus alt vårdcentral. En bärgare beställs till bilarna.

Den misstänkte gärningsmannen 36 år gammal. Brottsrubriceringen är oklar inledningsvis.

Polisen Kalmar län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra