Karta som med röd fyrkant ramar in Ritsem, Gällivare, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Person skadad i skoterolycka i Ritsem.

Ritsem, Gällivare, Norrbottens län

En person har skadats i en skoterolycka i Ritsem, Sievgojavrre i Gällivare kommun. Enligt initiala uppgifter ska personen ha skadat huvudet och axeln.

Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor, för att säkerställa att personen snabbt kommer till vård. Fjällräddare kallas ut. Ambulanshelikopter ska hämta personen.

Den skadade är inte ensam på plats utan ingår i ett sällskap.

Uppdatering 17:24: Ambulanshelikopter har landat på platsen vid cirka 16:50. Någon mer information finns dock inte i nuläget.

Uppdatering 17:48: Ambulanshelikoptern har lastat den skadade och för denne till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Uppdatering 18:33: Skoterföraren, en man, uppges ha vält med skotern och skadat ett nyckelben. Polisen har varit på olycksplatsen för dokumentation. De har också varit i kontakt med och pratat med delar av sällskapet.

Mest läst av andra