Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Försvunnen person Försvunnen man i 70-års åldern Kiruna

Kiruna, Norrbottens län

Polisen söker sedan 22-tiden en man i 70-års åldern som försvunnit från sin bostad i centrala Kiruna. Mannen har lämnat bostaden vid 13-tiden under fredagen. Han har en sjukdomsbild där han har svårt att bedöma tid på dygnet.

Polisen kontaktades av anhöriga vid 21-tiden då han ännu ej kommit hem.

Signalement: Mannen är ca 170 cm lång, smal kroppsbyggnad, grå/svart kort hår (stubb), mustasch, går hjulbent och sakta pga knäproblem.

Mannen är iklädd mörkblå och röd dunjacka (blå upptill och röd nertill), ljusa jeans  och träningsskor. Han bär rektangulära glasögon och en keps med reklam.

Polisen har inlett LSO (lagen om skydd mot olyckor) och önskar iakttagelser. Ring polisen på 114 14 

Uppdatering kl 08:33 (av kommunikatör Marie Andersson)

Mannen är ännu inte återfunnen och sökandet fortsätter. Polispatruller, polishelikopter och fjällräddare deltar i sökandet. Vi samverkar även med hemvärnet.

Vi önskar också hjälp från allmänheten i sökandet. Mannen såg senast i centrala Kiruna. Kontrollera gärna gårdshus, garage, bodar eller andra utrymmen i och kring era fastigheter. Om ni ser mannen, ring 112. Om ni gjort några observationer (ej pågående), ring 11414.

Uppdatering kl 11:30

Mannen är ännu inte återfunnen.

Uppdatering kl 12:30

Mannen är återfunnen vid liv.

Det är tack vare iakttagelser från allmänheten som mannen hittats med hjälp av helikopter ute i terrängen, strax norr om Kiruna. Vi vill därför rikta ett stort tack till allmänheten!

Mannen förs med polishelikopter till sjukhus kontroll.

Mest läst av andra