Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Haparanda, Kalix, Pajala, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri

Överträdelse av kontaktförbud samt Rattfylleri. Man anhållen efter flertalet brott begångna i Pajala.

Gällivare, Haparanda, Kalix, Pajala, Norrbottens län

Polisen larmades till en adress i centrala Pajala sent under kvällen den 26/2 med anledning av att en man(f. -88) misstänktes för att ha överträtt ett kontaktförbud gentemot en kvinna. Polispatrullerna som beordrades på ärendet utgick från Gällivare och Haparanda. Under framkörningstiden kunde sedan vittnen berätta hur mannen satte sig i en bil och körde runt i Pajala, bland annat på gång- och cykelbanor.

Vid kontroll visade det sig att mannen var påverkad av alkohol och medtogs till akutmottagningen i Pajala för provtagning och förhör. Åklagare beslutade under morgonen att mannen skulle anhållas, han transporterades efter detta till närmaste polisarrest i Kalix. Mannen är för närvarande misstänkt för Överträdelse av kontaktförbud och Rattfylleri av normalgraden samt diverse andra trafikbrott.

Ärendet kommer att utredas vidare.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.