Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Piteå, Hortlax, Pajala, Älvsbyn, Korsträsk, Luleå, Bensbyn, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning eftermiddag Norrbottens län, en sammanfattning av eftermiddagens och kvällens händelser.

Piteå, Hortlax, Pajala, Älvsbyn, Korsträsk, Luleå, Bensbyn, Norrbottens län

Det har under dagen varit problem med att publicera händelsenotiser på polisen.se. Här följer därför en sammanfattning av inkomna händelser från klockan 15.00.

15.48 Trafikolycka personskada, Piteå, E4 Bergsviken
Kollision mellan en A-traktor och en personbil. Fyra personer avfördes med ambulans. Personbilen behövde bärgas från platsen. Trafiken i södergående riktning fick dirigeras via Hortlax. En anmälan om trafikolycka har upprättats, rubricering och brottsmisstanke är dock oklart. Frågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården.

15.50 Trafikolycka vilt, Pajala, Männikö
En personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod, men älgen skadades och har avlivats av en eftersöksjägare.

16.27 Trafikolycka personskada, Piteå, E4 Bergsviken
Cirka 600 meter norr om den första trafikolyckan så inträffade ytterligare en olycka. En lastbil ska ha kört in i fyra personbilar i en seriekrock. Samtliga personbilar behövde bärgas från platsen. Två personer ska ha avförts med ambulans. Det har varit totalstopp förbi olycksplatsen i väntan på bärgning. Vid klockan 20.24 så meddelade den sista patrullen på plats att trafiken flyter på som vanligt igen. Frågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården.

16.55 Trafikolycka vilt, Älvsbyn, Korsträsk riksväg 94
En personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret dog och en eftersöksjägare har tagit hand om kroppen.

17.00 Trafikolycka vilt, Luleå, Bensbyn länsväg 596
En personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod. Älgen lämnade platsen och en eftersöksjägare har kallats ut för att spåra och kontrollera den.

17.45 Trafikolycka vilt, Älvsbyn, Nattberg riksväg 94
En lastbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod, men älgen skadades och har avlivats på platsen. En eftersöksjägare kallades ut för att ta hand om kroppen.

Mest läst av andra