Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Piteå Kommun, Kalix, Annelund, Rolfs, Norra Sunderbyn, Norrbottens län

Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

21:59 Misshandel, Piteå
Polisen beordras till en adress i Piteå kommun där en man ska ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation till. Mannen, som är i 35-årsåldern, grips och anhålls senare misstänkt för misshandeln. Polisen har hållit förhör, en anmälan är upprättad.

00:08 Inbrott, Kalix
Polisen kontaktas gällande att inbrottslarm utlösts från en byggnad vid en kyrkogård i Kalix. Polisen åker dit. Den okända gärningspersonen har tagit sig in genom ett fönster. Datorer har tillgripits. Gärningspersonen har även brutit sig in i en barack i närheten men inget ser ut att vara tillgripet där.
Polisen upprättar en anmälan gällande stöld genom inbrott.

Polisen är angelägen om att få in tips eller iakttagelser av personer eller fordon som kan ha med inbrotten att göra. Ring polisen på 114 14

00:24 Hemfridsbrott, Kalix
Polisen kontaktas angående en man som olovligen tagit sig in i en bostad. Lägenhetsinnehavaren och mannen är bekanta med varandra. Polisen åker dit och påträffar mannen. Förhör hålls en anmälan upprättas gällande hemfridsbrott samt olaga hot. Mannen skjutsas från platsen.

02:40 Trafikbrott, Piteå
Polisen stoppar en personbil i Annelund. Föraren får en ordningsbot då bilen har körförbud.

05:21 Inbrott, Kalix
Polisen kontaktas gällande ett företag i Rolfs som har utsatts för ett inbrott under natten eller morgonen. Polisen åker dit. Gärningspersonen har tagit sig in genom ett fönster, en fuktmätare har tillgripits. En anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott.

Polisen är angelägen om att få in tips eller iakttagelser av personer eller fordon som kan ha med inbrotten att göra. Ring polisen på 114 14

05:19 Trafikkontroll, Luleå
Polisen hade under tidig morgon en trafikkontroll på riksväg 97 i Norra Sunderbyn. Fem ordningsbot utfärdades, en person fick sitt körkort omhändertaget efter att ha kärt 127 kilometer i timmen på sträckan där begränsningen är 90 kilometer i timmen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra