Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län klockan 00:00-07:00.

Boden, Kiruna, Piteå, Timmerleden, Gällivare, Luleå, Norrbottens län

Sedan midnatt har fem personer i Norrbottens län omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks även för brott mot knivlagen och den andra för våldsamt motstånd. 

Här följer ett urval av nattens ärenden: 

00:22 Knivlagen, Boden
Polisen kontrollerar en man i centrala Boden. Mannen bär en kniv. En anmälan gällande grovt brott mot knivlagen upprättas då mannen i påverkat tillstånd bär kniv offentligt. Kniven tas i beslag. 

01:56 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress i Kiruna med anledning av ett bråk. Polisen griper en man i 35-årsåldern som misstänks för misshandel. En man från adressen omhändertas också enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, han misstänks även för brott mot knivlagen. Ingen person ska ha behövt sjukvård.

02:15 Rattfylleri, Piteå
Polisen söker efter en bil i Piteå och påträffar den senare under natten vid Timmerleden. Två män i 20-årsåldern påträffas i närområdet, de tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Den ene mannen misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott och den andre för ringa narkotikabrott. Körkort och bilnyckel omhändertas.  

02:33 Olaga hot, Gällivare
Polisen beordras till en adress i Gällivare med anledning av ett bråk i samband med en fest. En man ska ha hotat en annan man med ett tillhygge. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan gällande olaga hot. Ingen person är frihetsberövad. 

04:11 Misshandel, Luleå
Polisen kontaktas angående en misshandel som har skett på en fest i Luleå  tidigare under natten. En man uppger att han har blivit misshandlad av en okänd gärningsperson. Enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget har målsäganden inte behövt uppsöka sjukvård. En anmälan gällande misshandel upprättas. 

Mest läst av andra