Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Pajala, Haparanda, Luleå, Skurholmen, Boden, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet 00.00-07.00.

Pajala, Haparanda, Luleå, Skurholmen, Boden, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00.15 Rattfylleri. Pajala:
Vid stopp och kontroll av en fyrhjuling misstänks föraren vara berusad och får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

01.31 Misshandel, Haparanda:
Polispatrull beordras till centrala Haparanda med anledning av ett pågående bråk. En man misstänks ha misshandlat en annan. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan.

02.34 Trafikolycka, Luleå:
Polispatrull beordras till Skurholmen där en man uppges ha kört omkull med en elsparkcykel. Mannen förs till sjukvård med okänt skadeläge. En anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

02:57 Trafikkontroll, Boden:
Ett 30-tal förare på riksväg 97, Sävastön, kontrolleras. Alla är nyktra.

Övrigt:
Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Polisens arbete under Putte i Parken i Luleå 2024:

Polis som arbetat på platsen upplever att festivalen överlag har förflutit väldigt bra och att det varit en trevlig tillställning. Torsdagen var relativt lugn, kanske beroende på att det var dåligt väder större delen av kvällen.

Under fredagen var arbetsbelastningen betydligt mycket högre men utan några större händelser. Det som stack ut under fredagen var hög berusningsgrad bland många ungdomar. I övrigt under fredagen inträffade det ett antal misshandelsfall men inga av allvarligare karaktär. Fredagen renderade i flertalet omhändertagna enligt LOB, varav många var minderåriga.

Lördagen var relativt lugn. Vid en snabbmatsrestaurang i Robertsvik samlades många ungdomar vilket renderade i ett antal misshandelsanmälningar. Även inne på festivalområdet inträffade ett antal misshandlar men inga av allvarligare karaktär.

LOB under 18 år: 7 st

LOB över 18 år: 19 st

Avvisande:12 st

Avlägsnande: 7 st

Ordningsbot utfärdade: 7 st

Direktförverkande av alkohol: 12 st

Misshandel: 16 st

Händelsekarta

Laddar karta...