Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kiruna, Piteå, Boden, Haparanda, Skurholmen, Hjalmar Lundbohmsvägen, Luleå, Norrbottens län

Sedan klockan 22:00 på torsdagskvällen har fyra personer omhändertagits för fylleri i Kiruna. En person har omhändertagits i Piteå och en i Boden.

Under natten har polisen i Haparanda hanterat ett ärende gällande brott i nära relation. En kvinna och en man har anmält varandra för misshandel. Ingen är frihetsberövad i ärendet. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

22:53 Rattfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Skurholmen vars förare blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

23:44 Skadegörelse, Kiruna
Polisen kontaktas gällande en pågående skadegörelse på en byggnad i centrala Kiruna. Rutor ska ha krossats. Skador dokumenteras och anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

00:33 Rattfylleri, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en moped i Kiruna. Föraren försöker springa från patrull men stoppas. Han blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan upprättas. Bilnycklar samt körkort omhändertas.

02:05 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Hjalmar Lundbohmsvägen i Kiruna. Ordningsbot utfärdas då bilen har körförbud. 

03:15 Misshandel, Kiruna
Polisen uppmärksammas på ett bråk på en restaurang i centrum. Två män ska ha varit inblandade. Anmälan gällande misshandel upprättas. 

05:02 Olaga intrång, Luleå
Polisen beordras till Hertsöskolan i Luleå med anledning av att en person olovligen ska ha gått in på en byggarbetsplats som gränsar till skolan. Polisen påträffar en man som stämmer in på signalementet. Mannen misstänks även ha varit in på skolan och tillgripit gods. Förhör hålls och anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott och olaga intrång.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra