Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Två okända personer, en man och en kvinna som stulit en börs ur en äldre kvinnas handväska.

Luleå, Piteå, Norrbottens län

Händelsen har inträffat i ett trapphus i centrala Piteå när kvinnan är på väg till sin bostad efter att ha besökt banken. I trapphuset tar paret fram en karta och ställer frågor. Kvinnan upptäcker inte att börsen är borta förrän hon kommer in i sin lägenhet. I plånboken fanns en större summa pengar. Polis har varit på plats och hållit förhör med kvinnan. Hon uppger bland annat att paret var i 35-årsåldern och propert klädda.

Ytterligare en stöld har anmälts under måndag förmiddag där en man i Luleå förlorat sitt bankkort efter att han gjort ett uttag i en bankomat i Luleå.  Två okända män som står i närheten av bankomaten kommer fram och visar en karta och ställer frågor. Senare upptäcker mannen att han förlorat sitt bankkort och att det försvunnit pengar från kontot.

Det är ännu för tidigt att ha en bestämd uppfattning om händelserna hör samman men omständigheterna gör att Polisen undersöker detta. Rubriceringen för dessa ärenden är i nuläget grov stöld respektive stöld men kan komma att ändras.

Det finns anledning att åter påminna om hur viktigt det är att förvara kort och koder åtskilda och att undvika att förvara stora summor pengar i sin bostad.

Mest läst av andra