Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Almby, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Örebro, Almby, Örebro län

Örebro

22.14: En kvinna i 70-årsåldern boende på norr i Örebro ringer in med anledning av att hon fått besök av några personer som uppgett sig vara från polisen men som inte kan legitimera sig när kvinnan ber om det. Personerna lyckas komma över smycken och kontanter från kvinnan innan de försvann från platsen. Det skrivs en anmälan om grov stöld. 

 Släpp inte in okända personer innan du har kunnat kontrollera att personerna är de som de utger sig för att vara. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

 Lämna aldrig ut kontokort, koder eller värdesaker till någon som påstår att de vill hämta upp dem. Det finns inga banker eller seriösa företag som agerar på det sättet.

 Om du släpper in en okänd person, se till att inte fler personer smiter in samtidigt.

04.25: Polisen kallas till en adress i Almby med anledning av ett lägenhetsinbrott. Det beslutas om en brottsplatsundersökning och skrivs en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...