Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro Kommun, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Ett inbrott har skett på ett äldreboende på Öster.

Örebro Kommun, Örebro, Örebro län

Det kommer in samtal till Polisen från personal på ett äldreboende på Öster och man uppger att det har varit ett inbrott i lokalen någon gång under natten mellan den 22/9 och 23/9.

En eller flera okända personer har troligtvis tagit sig in via en altandörr. Inne i lokalen har man rotat runt och man har bland annat fått med sig ett okänt antal mobiltelefoner.

Det kan eventuellt vara så att man har fått med sig en del klädesplagg som används av hemtjänstpersonal.

Polisen uppmanar därför personer som har hemtjänst att vara uppmärksamma när hemtjänstpersonal kommer. Det är också viktigt att man pratar med en eventuell anhörig som har hemtjänst och informerar om att man skall vara extra uppmärksam.

Kontrollera att personen som kommer hem till dig har en giltig legitimation där det framgår att man arbetar för Örebro kommun. Personalen från hemtjänsten skall även ha en namnbricka på sig. Kontrollera att namnbrickan stämmer överens med legitimationen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra