Karta som visar ungefär var händelsen Bedrägeri: Äldre man utsatt för bedragare - blev av med 4000 kronor. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Äldre man utsatt för bedragare - blev av med 4000 kronor.

Skäggetorps Centrum, Linköping, Östergötlands län

19:13 Polis larmades till en bostad vid Skäggetorps centrum i Linköping med anledning av ett åldringsbrott. En man i 75-årsåldern ska under fredagseftermiddagen ha blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren ska ha utgett sig för att arbeta på ett telefonföretag och påstått att den äldre mannen betalat för mycket för sin telefon. Som kompensation för detta skulle en kollega till bedragaren leverera en ny telefon till mannen. 

Kort efteråt dök "kollegan" upp vid mannens adress och lyckades lura till sig mannens bankkort. "Kollegan" skulle sedan gå och hämta den nya telefonen men kom aldrig tillbaka. 4000 kronor har kort efteråt försvunnit från målsägandes bankkonto. Polispatrull har varit på plats, genomfört förhör med målsägande och kommer skriva en anmälan om stöld alternativt bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra