Karta som med röd fyrkant ramar in Söderköpings Kommun, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Kvinna i 70-årsåldern utsatt för bedrägeri.

Söderköpings Kommun, Söderköping, Östergötlands län

Under torsdagskvällen fick polisen vetskap om ett bedrägeri. Det är en kvinna i 70-årsåldern som bor i Söderköpings kommun som drabbats.

Kvinnan blev uppringd av en person som sa att denne arbetade på applikationen Swish. Personen förklarade för kvinnan att en transaktion skulle stoppas. Kvinnan gjorde som personen sa, och senare upptäcktes det att minst 25 000 kronor saknades från kvinnans konto. Polis har varit på plats hos kvinnan under kvällen. En anmälan kommer att skrivas, det finns ingen misstänkt.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Mest läst av andra