Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ekholmen, Bostadshus, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Uppdatering gällande gårdagens ärende då bombgruppen säkrade ett farligt föremål på en balkong i Ekholmen.

Ekholmen, Bostadshus, Linköping, Östergötlands län

Under gårdagen spärrades området runt ett bostadshus i Ekholmen av då ett misstänkt farligt föremål hittades på en balkong. Bombgruppen kallades till platsen och de lyckades ta hand om föremålet på ett säkert sätt.

Bombgruppen tekniska experter har genomfört en analys av föremålet och konstaterat att det rörde sig om en skarp handgranat. Polisen har nu inlett en förundersökning med rubriceringen mordförsök.

- Vi ser allvarligt på den här händelsen. Om en handgranat exploderar när någon finns i närheten kan den självklart orsaka stora skador, säger Daniel Axelsson som är chef på polisområde Linköpings grova brottsgrupp och leder utredningen.

Under gårdagen genomfördes en teknisk undersökning i lägenheten och utredarna inväntar nu analyssvaren. Förhör kommer att hållas med de personer som har koppling till bostaden där handgranaten hittades för att få in mer information om vad som kan ligga bakom.

- Vi försöker nu bringa klarhet i vad det är som har hänt och det inkluderar utöver alla tekniska svar att även försöka titta på förutsättningarna. Finns det något vi kan få fram som förklarar att just den här bostaden drabbats, säger Daniel Axelsson.

Bostaden är inte längre avspärrad.

Polisen vill få in tips

Efter händelsen har polisen varit ute i närområdet och informerat om att de gärna ser att personer med insyn i vad som kan ha hänt ska höra av sig. Den som har iakttagelser eller annan information som kan hjälpa utredningen kan höra av sig via telefon 114 14. Uppge att du har information gällande ärende K431651-17.

Kontaktperson för media

Daniel Axelsson finns tillgänglig under dagen för eventuella intervjuer. Han nås på telefon 010-566 50 95.

Polisen Östergötland

Händelsekarta

Laddar karta...