Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lambohov, Torparegatan, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat

Maskerad man rånade mindre butik i Lambohov.

Lambohov, Torparegatan, Linköping, Östergötlands län

18.57 Polis larmades om ett rån i en mindre butik i Lambohov, Linköping. Enligt larmet hade en maskerad och mörkt klädd person hotat personer i butiken med någon typ av vapen och på så sätt försökt tilltvinga sig pengar. Flera patruller, inklusive hundpatrull, beordrades till platsen.

19.07 Polis på plats. Polisen började söka efter en gärningsman med flera enheter i området samtidigt som arbetet med att klarlägga vad som hänt påbörjades.

20.30 Enligt uppgifter ska rånet ha skett cirka klockan 18.30. Ärendet rubriceras som grovt rån. Det är i nuläget oklart om gärningsmannen fick med sig något från butiken.

Polisen söker allmänhetens hjälp och är intresserad av tips och iakttagelser från området vid Torparegatan, Lambohov, vid tiden för rånet och som kan sättas i samband med händelsen. Den som har information att lämna kan ringa 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.