Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i Östergötland.

Östergötland, Barhäll, Linköping, Smålandsvägen, Mjölby, Gymnastikgatan, Norrköping, Ingelsta, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat 33 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se nedan.

22.20 kom det larm om bråk på en adress i området Barhäll, Linköping. Polis och ambulans kom dit. Det var någon typ av tillställning i en lokal med mycket folk. En flicka i 10-årsåldern och en man i 40-årsåldern hade blivit slagna av flera personer, utan tillhygge. Eventuellt ska flickan ha gått emellan i ett bråk och då råkat träffas av slag. De som slog ska sedan ha lämnat lokalen. Både flickan och mannen fördes till sjukhus med ambulans, med lindriga skador. Ingen kunde gripas på platsen, men det fanns många vittnen till händelsen så polisen hoppas kunna nå framgång i utredningen.

22.33 Polisen fick samtal om att en bilist hade kört på ett trafikljus på Smålandsvägen i Mjölby, och sedan lämnat platsen till fots. Trafikljuset hamnade över en cykelbana, det stack ut kablar från stolpen, och bilen läckte olja. Räddningstjänsten tillkallades för sanering. Polis kom dit, men föraren kunde inte återfinnas. Polisen tog bilen i beslag och upprättade en anmälan om smitning från trafikolycksplats.

23.21 En parkeringsvakt ringde polisen. En man i 25-årsåldern hade blivit upprörd av en parkeringsbot och slagit på och repat parkeringsvaktens bil. Detta var på Gymnastikgatan i Norrköping. Vakten hade tagit skydd i sin bil i samband med händelsen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse med mannen i 25-årsåldern som misstänkt.

01.21 En polispatrull genomförde en trafikkontroll på E4 i höjd med Åby, Norrköping. En av de kontrollerade förarna visade tecken på att vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning, som misstänkt för drograttfylleri. Han är i 30-årsåldern.

05.47 Polisen fick samtal om inbrott i en lastbil som stod på inhägnat område på Ingelsta, Norrköping. Någon ska ha klippt upp ett stängsel och brutit sig in i ett lastbilssläp som var lastat med verktyg. Polis har varit på platsen och dokumenterat omständigheterna, sökt och spår och upprättat en anmälan om stöld. Det är oklart vad det stulna är värt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra