Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Motala, Linköpingsvägen, Norrköping, Ektorp, Östergötlands län

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

011.10 i samband med en rutinmässoig fordons- och förarkontroll blev en manlig bilförare i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri i Kristberg, Motala. Han fick följa med för provtagning och förhör.

022.57 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Linköpingsvägen i Norrköping blev en manlig passagerare i 25-årsåldern misstänkt för vapenbrott efter att skarp ammunition hade hittats efter en kroppsvisitation. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter. Ammunitionen togs i beslag.

04.14 polisen fick samtal om att en person hade setts skjuta ett antal skott utomhus i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Polisen åkte till området med flera polispatruller och en insats påbörjades för att utreda vad som hänt. Efter ungefär en timmas arbete i området hade inga tecken på skottlossning hittats. En person som polisen har hållit förhör med blev misstänkt för att ha ringt in larmet utan grund och är därför misstänkt för brottet falskt larm. Det är en man i 30-årsåldern.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra