Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering gällande helgens detonation i Norrköping.

Norrköping, Östergötlands län

Uppdatering gällande helgens detonation i Norrköping.

Polisen arbetar intensivt med förundersökningen kring explosionen i centrala Norrköping i söndags morse. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Själva brottsplatsen är fortsatt avspärrad men det påverkar inte allmänheten utanför lokalerna. Under dagen kommer en förnyad teknisk undersökning att genomföras av polisens tekniker. Samtidigt är förhören påbörjade med boende i närheten där syftet är att få fram eventuella vittnesmål. Polisen är intresserad av att nå alla som uppehållit sig i området i närtid till detonationen som skedde 04.23 på söndagsmorgonen.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad eller misstänkt för händelsen men med tanke på tillvägagångssättet undersöker utredarna vilka som kan tänkas ha förmåga och resurser att genomföra den här typen av brott. Polisen har ökat sin närvaro i centrala Norrköping.

Förundersökningen är ännu i ett tidigt skede. Information kommer att lämnas under förundersökningens gång, men i nuläget finns ingen mer information att lämna.
Det kommer alltså inte att lämnas några nya uppgifter vid dagens pressträff i Norrköping klockan 13.  

Mediefrågor kring händelsen hänvisas tills vidare av presstalespersonerna på pressnummer 010-56 92366.

Mest läst av andra